Over ons

Het begon met een reis van meer dan 25 jaar

Over BioTea

Een reis van meer dan 25 jaar…

In het verre Oosten groeide een nieuwsgierigheid naar de meest populaire drank ter wereld. Wij brengen deze wereld bij je thuis met een fijne selectie van biologische thee van hoge kwaliteit.

Wij zijn geen groot bedrijf, want bij ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit. Desondanks genieten mensen van over de hele wereld van onze thee! Daar zijn wij ontzettend trots op.

Wij hebben persoonlijk contact met lokale, zelfstandige boeren. Door zelf de velden in te gaan kunnen we controleren of er geen pesticiden of synthetische chemicaliën worden gebruikt. Daarbij wordt al onze thee uitvoerig getest in een onafhankelijk laboratorium. Bij ons ben je dus altijd zeker van kwalitatief hoogwaardige thee.

Ons team

Het meeste werk wordt gedaan in de velden in China. Daar hebben we ook onze eigen fabriek waar de thee wordt verpakt. De thee wordt naar Europa verzonden. Hier wordt het in een onafhankelijk laboratorium getest voordat het aankomt bij ons hoofdkantoor in Italië. Vanuit hier wordt de wereldwijde distributie aangestuurd.

In Nederland is ons team slechts 2 man sterk (maar we krijgen soms hulp van goede vrienden). Wij ontvangen de thee vanuit Italië en regelen de distributie vanuit onze opslag, bezoeken events en regelen zaken als de webshop.

Zelf onze thee eens proberen?

Voor iedereen die BioTea nog niet heeft geprobeerd hebben we een mooie proef set met 12 van onze meest populaire smaken. Klik hier en probeer nu zelf onze prijswinnende thee!

100% biologisch

Je drinkt thee van kleine plantages waar géén pesticiden en synthetische chemicaliën worden gebruikt. Alle thee wordt onafhankelijk getest.

Eerlijke handel

Je helpt boeren die een eerlijke prijs vragen en al generaties werken op dezelfde tradionele wijze. Met respect voor mens en natuur.

Gezond

Onze thee is niet alleen heerlijk, je geniet ook van de bijzondere helende en preventieve effecten die deze heeft op je gezondheid.

Een woord van onze oprichter

“Gedurende meer dan 25 jaar reizen in het verre Oosten, voornamelijk China, de geboorteplaats van thee, groeide in mij een grote nieuwsgierigheid voor thee. De meest populaire drank ter wereld. De geschiedenis, de rituelen en de prachtige tuinen fascineerde me en zo is BioTea geboren: een selectie van fijne theesoorten van gewassen die nog werden bewerkt volgens traditionele wijze.

Ons doel was om alleen thee te kiezen van gewassen die zonder pesticiden en synthetische chemicaliën zijn verbouwd. Mijn keuze om zelf de velden in te gaan, en persoonlijk de boeren en families te leren kennen, geeft me de kans om periodiek de productie te controleren. Zo kunnen we een hoogwaardig product garanderen, zonder enige vorm van chemische vervuiling.

Onze missie is om de voordelen en therapeutische waarde van thee te delen, met de zekerheid van een kwalitatief hoogstaand product.

Thee weet op magische wijze rust te brengen in onze chaotische wereld en zal nooit uit de mode raken.

Ik hoop dat meer en meer mensen kennis kunnen maken met de fascinerende wereld die thee te bieden heeft, en daarmee ook de helende en preventieve effecten die deze geweldige plant op onze gezondheid heeft.

Als thee zou kunnen praten…”

Edoardo Barbero
Oprichter BioTea